Visste ni att kostnaden för inhyrning uppgår till mindre än fyra procent av landstingens kostnader för medarbetare och löner?

Det vet nämligen inte Stefan Löven kan vi som läst hans åsikter om bemanningsbranschen i dagens Svenska Dagbladet konstatera!
Välkommen tillbaka till Nurse House Bloggen efter ett sommaruppehåll.
Vi startar höstterminen med artikeln ” S vill att beroendet av hyrläkare bryts”. Man kan inget annat än att bli häpnad över hur ensidig och enformig diskussionen om hyrpersonal är år efter år.
Noväl, jag ska spara er från våra åsikter och publicerar här utöver SvD:s artikel även Kompetensföretagens svar till Stefan Löven:

Socialdemokraterna saknar insikt i vårdens kompetensförsörjning

Socialdemokraterna behöver fördjupa sina kunskaper om hur vårdens kompetensförsörjning fungerar och hur bristen på nyckelkompetenser påverkar kontinuiteten i vården. Det menar Kompetensföretagens tillförordnade förbundsdirektör i en kommentar efter regeringens utspel om lagstiftning mot vårdbemanning.

Kostnaden för inhyrning uppgår till mindre än fyra procent av landstingens kostnader för medarbetare och löner. Kontinuitetsproblemen i vården beror på en reell kompetensbrist som är särskilt akut i vissa glesbygdslän i kombination med att landstingen inte är tillräckligt attraktiva arbetsgivare.

Företagen tillför vården nödvändig kompetens så att operationer kan utföras, köer kortas och vårdcentraler hållas öppna. Patientsäkerheten förbättras när vården är tillgänglig. Resultatet är mer och bättre vård. Vårdens kompetensspecialister och kompetensföretag måste vara delaktiga för att uppnå kontinuitet, attraktivitet och utveckling av arbetsmiljön inom vården. Våra erfarenheter visar att inhyrning avlastar befintliga medarbetare vilket gör att de väljer att stanna i vården.

Offentlig sektor måste värdesätta sina medarbetare för att komma till rätta med kompetensbristen. När Stefan Löfven och Annika Strandhäll refererar till vårdens nyckelmedarbetare som “personalen” är det ett symptom på en gammaldags syn på medarbetare i offentlig sektor.

“Förslag på lagförändringar och andra regleringar” är så ospecifikt att det knappast kan betecknas som ett seriöst förslag. Det kommer inte att göra landstingen till en mer attraktiv arbetsplats, och “personalen” efterfrågar fler och bättre arbetsgivare för att orka fortsätta sitt viktiga och meningsfulla arbete i vården. Därför behöver Kompetensföretag, landsting och regioner arbeta tillsammans för en bättre vård, där fler vill börja och fortsätta arbeta.

Konkurrensverket har öppnat tillsynsärenden mot landstingens omfattande, otillåtna direktupphandlingar av icke-auktoriserade företag som Kompetensföretagen tidigare uppmärksammat. Rättssäkra upphandlingar av auktoriserade kompetensföretag är vägen till en fungerande kontinuitet i vården.

Martina Elfgren Lilja, tf. Förbundsdirektör Kompetensföretage

INTEGRITETSPOLICY klart!

hej allihopa ute i värmen!
Vår integritetspolicy är klart och uppladdad i systemet. Alla som går in och vill registrera sig hos oss får en frågan om samtycke. De som redan är anställda har accepterat behandlingen av deras personuppgifter genom att teckna anställningsavtalet. Vill du ändra eller radera dina uppgifter är det bara att du hör av dig till oss! Är du inaktiv under ett års tid kommer du att få förfrågan ifall du vill fortsätta att vara sökbar i vårt databas eller ifall du vill bli borttagen. Vad du än undrar kring detta kontakta oss!
I bilden granskar Sören det nya dokumentet.
TREVLIG härlig varm sommarhelg önskar Åsa & Kaarina. Ses på Elitloppet!

Hej ni där ute!

Hälsningar från vårt lilla stilla kontor. Utanför blåser det en hel del,bland annat kring Svenska akademin och NKS styrelse flög visst också iväg.
På tal om NKS; denna vecka kom det ut en ny upphandling som gäller sommaren och sjuksköterskabemanning i Nya Karolinska. Har vi möjlighet att bemanna där? Finns det sköterskor som vill tillbringa sin sommar i Europas modernaste sjukhus? I så fall hör av er snarast! Har ni andra sommardrömmar är även dom av intresse; vi får in uppdrag från Göteborg och Skåne utöver Gotland och allt annat.
Synd förresten att vi inte fick bemanna den nya styrelsen i NKS!
Trevlig helg år er alla, Solsken!

Mobilt kontor och inspiration

Idag befinner vi oss i Helsingfors och har mobilt kontor, vi tror nämligen att komma ut ur sin plats vid skrivbordet frigör tankar och väcker idéer och hjälper oss att hitta nya krafter. Hur gör du när du ska frigöra dina tankar?
Vi har även bokat en träff med en läkare som kommer att berätta för oss hur sjukvården och bemanningen fungerar i Finland. Vi undrar också hur man tar hand om sin personal här, en mycket viktig fråga för oss då på den fronten kan man och bör man bara bli bättre!
Hoppas vi även hinner åka runt lite och kanske till och med besöka någon sevärdhet,
Med vår i bröstet önskar vi er alla Trevlig Helg!

FRÅGOR KRING LÖN!

hej alla där ute!
Denna artikel har snurrat i huvudet på oss sedan den publicerades den 5 mars i SvD.
Den väcker en hel del frågor tycker åtminstone vi.
Nyexaminerade sköterskor är enl Vårdförbundet nöjda då de fått upp ingångslönen. Må så vara, men har någon berättat till dem hur de årliga påslagen därefter ser ut?
Vi misstänker att det finns många sköterskor där ute som efter 5 år ligger ungefär på samma nivå eller till och med under den nivån som de nyexade nu får.
OCH: säger Vårdförbundet; sköterskorna värderar numera arbetsmiljön mer ; de har möjlighet att förhandla bort kvällar och helger. VAR kan man förhandla bort kvällar och helger? Inom akutsjukvården i Stockholm? Vad innebär det att arbeta dagtid? Ju, du får ingen OB. Luktar inte detta som en kvinnofälla? Hur blir din pensionsgrundande lön om du tjänar 25 000 – 30 000 i månaden utan OB och utan större utvecklingsmöjligheter rent lönemässigt?

No väl, det finns även en annan fråga vi börjat fundera över allt mer; vad är en rimlig lön för en sjuksköterska? Är ett löneanspråk på 350 ,- / timme + semesterersättning rimligt? Då blir grundlönen ca 58 000 för en heltid. Har vi inte alla ansvar över hur våra skattepengar spenderas? Har inte vi som ett företag ansvar att hålla lönerna på ett rimligt nivå?
Tyck till är ni snälla, det här ÄR viktigt!

Drömmarna finns för att förverkligas!

Vad drömmer du om? Om en resa? Ett nytt jobb?
Just nu är det nog många – bland annat vi här på kontoret – som drömmer om sol, bad och värme.
Turligt nog kan vi bidra till att förverkliga dina drömmar.
Om du vill testa en ny arbetsplats så kan vi verkligen hjälpa till. Sedan finns det ju möjlighet att kanske tjäna lite bättre hos oss än hos många andra arbetsgivare.
Då kanske det blir möjligt att köpa resan man drömt om.
Just nu har vi stort behov av sjuksköterskor , distriktssköterskor och undersköterskor. En hel del sommarbeställningar har redan kommit in, och varje dag får vi in kortare eller längre uppdrag inom primärvård, äldreomsorg och akutsjukvård. Och en hel del annat i Stockholm, Gotland, Gävleborg, Västernorrland, Halland…
Så varför inte packa väskan redan nu? Lägg in din cv via vår hemsida eller chatta, ring eller mejla oss!

Motverka diskriminering!

Har nu efter lunchen passat på att läsa senaste nytt i diskrimineringslagen. Det slog mig hur viktigt det är att ta upp detta med alla er där ute på arbetsplatserna.
Kom ihåg att vi som arbetsgivare har ansvar över din arbetsmiljö tillsammans med uppdragsgivaren. Eventuell diskriminering på en arbetsplats är ett allvarligt arbetsmiljöproblem.
Diskrimineringsgrunder är:
KÖN
KÖNSIDENTITET eller KÖNSUTTRYCK
ETNISK TILLHÖRIGHET
RELIGION ELLER ANNAN TROSUPPFATTNING
FUNKTIONSNEDSÄTTNING
SEXUELL LÄGGNING
ÅLDER
Tänk på att också trakasserier och sexuella trakasserier är diskriminering enligt lagen.
Upplever du diskriminering eller risker för diskriminering på din arbetsplats kontakta alltid din arbetsgivare.
Ha en trevlig arbetsvecka allihopa och blås inte bort i stormen!

HEJ VI GER 2017 EN GLAD GUBBE!

Nu är vi åter på plats båda två på kontoret så året 2018 kan börja på allvar. Det hände en del under 2017. Nya avtal, nya anställda och nya kunder.
Vi har varit på kundbesök bl a i Visby och i Göteborg utöver Stockholm.
Många skratt har det blivit och lyckade fester och After Work. Vi flyttade till lugnet i Lärkstan från pulsen på Sibyllegatan.
Allt detta ledde till att 2017 blev vårt bästa år hitintills !
Tack alla er som bidragit till vårt lyckosamma år och gett oss glädje i arbetet!
Välkommen 2018!

81 sidor vård, omsorg, skönhet och hälsa

i den nyaste Enterprise Magazine är det tema VÅRD.
Vi tog chansen att visa upp oss och hoppas på att väcka intresse hos nya kunder och personal.
Det var roligt att bli intervjuad också, i vanliga fall är det ju tvärtom och de är vi som har anställningsintervjuer.

JULEN är nära!

Vi har det bra här i kontoret, lugnt och skönt för det mesta. ingen julstress. Dock har det varit många upphandlingar – anbud att lämna . Bland annat Uppsala kommun, Södertälje sjukhus och landstinget Kronoberg. Nu gäller det att hålla tummarna! Våra julhälsningar till kunderna har delats ut förra veckan och denna vecka. I år var vi noggranna att inte beställa några extra korgar. Förra året gjorde vi nämligen slut på en hel korg…Och som alla vet så är vi inte så många här på ”huvudkontoret”.